Do-In

Wil je ervaren hoe oefeningen je energie kunnen laten stromen? Welke acupressuur punten je kunt gebruiken om spanningen in bv. schouders, nek en hoofd los te laten? Laat je energie weer door je hele lichaam stromen tijdens een Do-In les met Jeannette, versterk je zelfhelende vermogen, en ervaar rust en ontspanning in lichaam en geest.

Do-In staat voor het laten stromen van energie in de meridianen door middel van lichamelijke oefeningen. Do-In, ook wel tao-yoga genoemd, is een Japanse vorm van yoga waarbij de oefeningen zijn gebaseerd op de meridianen zoals bekend vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Er worden 12 hoofdmeridianen onderscheiden die vlak onder de huid lopen en in duo’s samenwerken. De meeste meridianen hebben namen die gekoppeld zijn aan een orgaan, maar de werking ervan gaat veel verder.

Do-In oefeningen zijn erop gericht om de energie in de meridianen te laten stromen. Hierbij werk je vanuit je 'hara', het energiecentrum in je onderbuik. Sommige houdingen komen overeen met houdingen zoals bekend uit hatha yoga en meditatie en ademoefeningen maken onderdeel uit van de les. Alhoewel Do-In raakvlakken heeft met hatha yoga zijn er ook duidelijke verschillen. Naast dynamische houdingen en strekkingen bestaat een Do-In les ook uit zelfacupressuur en zelfmassage waarmee je de circulatie in je lichaam bevordert en de energie in de diverse meridianen meer gaat stromen. Vanuit de ontspanning die hierbij ontstaat versterk je jouw zelfhelende vermogen.

Tijdens de lessen staat vaak één van de meridiaanparen centraal. Nadat de werking en de ligging van de meridiaan is besproken worden strekkingen en oefeningen gedaan om de doorstroming van energie in desbetreffende meridiaan te (leren) voelen. Ook worden begrippen als yin en yang geïntroduceerd en kyo en jitsu. Ook maak je kennis met begrippen als de Chinese orgaanklok, de vijf elementen, de shen- en ko-cyclus en oefenseries als de Makko-ho en de zes strekkingen van Masunaga.

De lessen vinden plaats in de grote zaal van Sunterra waar tevens een kleedkamer beschikbaar is.

Lestijd: maandagochtend 11:00-12:00 uur in Sunterra, Oegstgeest.

Praktische informatie Oegstgeest:
Serie van tien lessen van 60 minuten.
Lestijd: maandagochtend 11:00 - 12:00 uu Do-In in Sunterra, Clusiushof 7,Oegstgeest.
Kosten: €100 voor tien lessen van 60 minuten.

Gun jezelf met Do-In wekelijks een moment voor jezelf. Laat je energie weer door je hele lichaam stromen tijdens een Do-In les met Jeannette, versterk je zelfhelende vermogen, en ervaar rust, ontspanning en verbinding van lichaam en geest.

Geef je op voor een proefles met het
inschrijfformulier of stel je vraag via info@yogametjeannette.nl


© 2017 | E-mail | Voorwaarden | Privacy