Zwangerschapsyoga/ Prenatal yogaHeb je behoefte aan tijd voor jezelf, samen met je kindje, en ontspanning tijdens je zwangerschap? Wil je fit blijven en bewust genieten van je zwangerschap? Misschien is Yoga met Jeannette dan wel iets voor jou!

Wanneer kan ik het beste beginnen met zwangerschapsyoga?

Het antwoord op deze vraag geef ik in de video. De lessen zijn doorlopend, dus je kunt op elk moment in je zwangerschap instromen. Het is belangrijk om op tijd te starten zodat je de tijd hebt om je de (adem)oefeningen je eigen te maken voor de bevalling. Je kunt deze lessen volgen ook zonder dat je yoga kennis en ervaring hebt, de lessen zijn ook geschikt voor beginners.

Op mijn YouTube kanaal (ben je al abonnee?) vind je ook een video met de Egyptische Zonnegroet voor zwangeren, een fijne serie om om thuis elke dag te doen en zo flexibel en sterk te blijven!
picture pragnancy WAAR IS ZWANGERSCHAPSYOGA GOED VOOR?

Tijdens de zwangerschap kan yoga een prachtige manier zijn om “bewust zijn” te oefenen en daarmee veranderingen en signalen van je lichaam en je baby waar te nemen en daar naar te (leren) handelen.

Dit wordt tijdens de yogales geoefend door speciale yogaoefeningen te doen en daarin bewust te worden van de effecten van de oefeningen op het lichaam en de ademhaling.

Iedere les heeft een thema waarmee je kennis op doet gedurende het verloop van de zwangerschap om je voor te bereiden op de bevalling.

In de lessen besteden we aandacht aan de bekkenbodemspieren zodat je weet welke spieren je kunt ontspannen tijdens de bevalling. Dezelfde oefeningen kun je gebruiken om na de bevalling de bekkenbodemspieren weer te laten herstellen. Daar heb je de rest van je leven profijt van! Ook leer je houdingen waarin je de weeën op kunt vangen.

Tijdens elke les doen we ademoefeningen die je kunt gebruiken om tijdens je bevalling de weeën op te vangen. Door deze wekelijks te oefenen maak je jezelf deze technieken eigen en hoef je er niet over na te denken tijdens de bevalling zodat je met vertrouwen de bevalling ingaat.


PARTNERWORKSHOP

De partner heeft een belangrijke rol tijdens zwangerschap en de bevalling en mag moeder en kind beiden ondersteunen in deze laatste fase van de zwangerschap!

Tijdens deze workshop oefen je samen met je partner ademtechnieken en houdingen waarin je, ondersteund door je partner, de weeën kan opvangen. Daarnaast besteden we aandacht aan diverse massagetechnieken ter verlichting van de pijn en voor ontspanning, die jouw partner tijdens de bevalling kan toepassen. Overigens, ook voor en na de bevalling worden deze massages zeer gewaardeerd door de vrouwen!

Na afloop ontvangen jullie een reader waarin de oefeningen zijn beschreven zodat je thuis alles rustig na kunt lezen en oefenen of tijdens de bevalling erbij kunt pakken.


Privé Partnerworkshop:

Wil je liever in je eigen huis een workshop volgen, lekker met zijn tweetjes, op een tijd die jullie uitkomt? Dat kan! Het voordeel van de workshop thuis volgen is dat je direct in je eigen omgeving kunt
inventariseren welke plekken, meubels en andere materialen je eventueel kunt gebruiken om het jezelf en je partner zo comfortabel mogelijk te maken tijdens het opvangen van de weëen. En wanneer je al een kindje hebt, scheelt het oppas regelen. Neem contact op voor de prijs en om een datum en tijdstip in overleg te plannen.

“Ik heb weer veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en ook de massagetechnieken van de partnerworkshop hebben we toegepast. Marlou, mama van Silke

“The Yoga exercises were a great help during the labor! As well as the massages that we learned in the partnerworkshop. Thanks again for all what you taught us. Cristina, mother of Catalina.”

Praktische informatie Partnerworkshops:
De workshop is voor vrouwen vanaf +/-25 weken en hun partners. De workshop duurt ongeveer 120 minuten en wordt in principe op vrijdagavond gegeven. Jullie bijdrage voor deze workshop in een groepssessie zijn € 55,00 per koppel. Na afloop ontvang je een reader waarin je de oefeningen terug kunt vinden.

1 september en 10 november 2023.
12 januari, 8 maart, 24 mei, 5 juli, 6 september, 8 november 2024

Feel welcome to join this on-going prenatal yoga class. You can start when normal movement becomes uncomfortable or when you want to experience your pregnancy more consciously, or just want to relax (most women start around week 20).

“The Yoga exercises were a great help during the labor! As well as the massages that we learned in the partnerworkshop. Thanks again for all what you taught us.
Cristina, mother of Catalina.”

English spoken class is possible.
Gun jezelf met zwangerschapsyoga wekelijks een moment voor jezelf waarin je jouw kracht en flexibiliteit vergroot, tot rust komt en kunt ontspannen, zodat je verbinding mag ervaren in jouw lichaam en geest én met je kindje in jouw groeiende buik.Praktische informatie:

De lessen zijn doorlopend, dus je kunt op elk moment in je zwangerschap instromen. De meeste zwangeren starten rond circa week 20, zodat je de tijd hebt om je de (adem)oefeningen je eigen te maken voor de bevalling.

Je kunt deze lessen volgen ook zonder dat je yoga kennis en ervaring hebt, de lessen zijn ook geschikt voor beginners.

De lessen van 75 minuten waarin ruim tijd is voor de eindontspanning, zijn op basis van een cursus op maat gedurende de gehele zwangerschap (tot in 36e week) of losse lessen (minimaal zeven). Kijk voor details bij de tarieven.

In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Schoolvakanties staan vermeld onderaan bij het lesrooster.

Lestijden:
dinsdagavond 20:45 - 22:00 uur in Dorpscentrum, Oegstgeest.
donderdagavond 19:15 - 20:30 uur in Sunterra, Oegstgeest


Dorpscentrum Oegstgeest

De lessen in het Dorpscentrum Oegstgeest vinden plaats op dinsdagavond in de Nieuw Rhijngeestzaal.

Bij het gebouw is tevens gratis parkeermogelijkheid.
Sunterra, Oegstgeest


De lessen in Oegstgeest vinden plaats op donderdagavond in Sunterra, het centrum voor inspiratie en ontwikkeling in Poelgeest. Er wordt een lichte, comfortabele en duurzaam ingerichte zaal gebruikt waar tevens een kleedkamer beschikbaar is.Bij het gebouw is tevens gratis parkeermogelijkheid.

Meld je graag tijdig aan, er kan een wachttijd zijn van enkele weken om in te kunnen stromen.Praktische informatie Partnerworkshops:
De workshop is voor vrouwen vanaf +/-25 weken en hun partners. De workshop duurt ongeveer 120 minuten en wordt in principe op vrijdagavond gegeven. Jullie bijdrage bedraagt €55 per koppel incl. reader.

1 september en 10 november 2023
12 januari, 8 maart, 24 mei, 5 juli, 6 september, 8 november 2024Vergoeding door zorgverzekering

Ben je aanvullend verzekerd, dan is het mogelijk om het cursusbedrag (deels) vergoed te krijgen van de zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Van elke cursus en/of partnerworkshop ontvang je een factuur die je zelf kan indienen bij de verzekering. Yoga met Jeannette is niet verantwoordelijk voor niet-gedekte kosten.Na de bevalling kun je, samen met je baby, een
mama en baby yogales volgen waarbij je werkt aan je eigen herstel en in samenspel met je baby een aantal oefeningen en massagetechnieken leert die jullie verbinding zal versterken.Yoga met Jeannette: lessen op locatie én online

Wist je dat je door yoga en meditatie te doen, je meer ontspant en dat ontspanning goed is voor je algehele gezondheid en je weerstand activeert? Daarnaast versterken bepaalde yoga-oefeningen jouw immuunsysteem.

Voor lessen in de zaal neem je jouw eigen yogamat mee als je die hebt, of een grote badhanddoek om over de mat te leggen in verband met hygiëne.

Wanneer je een zwangerschapsyogacursus op maat volgt, ontvang je een persoonlijke inlogcode waarmee je de meeste recente les kunt terug kijken op je eigen tijd via de website! Zo hoef je geen les te missen wanneer je een keer niet kan en je kunt de les nog eens herhalen.

Kijk hier voor het volledige lesrooster op alle locaties.

Ontspan en beweeg je mee? Juist in deze roerige tijd is het extra belangrijk om tijd voor jezelf te reserveren! Meld je aan voor een proefles naar keuze voor €10!LES TERUGKIJKEN?

Will je de les in je eigen tijd doen, of nog eens herhalen?
Klik op de button om in te loggen.

Geef je op voor een proefles met
het inschrijfformulier of stel je vraag via info@yogametjeannette.nl


© 2017 | E-mail | Voorwaarden | Privacy