Kinderyoga

Jong geleerd, oud gedaan! Laat jouw kind spelenderwijs ontdekken hoe het zijn/haar lichaam gezond en sterk kan houden, en hoe hij/zij in balans kan blijven en met plezier kan bewegen en ontspannen! Geef jouw kind yogalessen voor een leven lang plezier!

kinderyoga Voor wie?
Yoga is voor iedereen. Iedereen kan het. In het algemeen vinden kinderen het erg leuk om yoga te beoefenen. Maar net zoals bij hockey, judo of balletles kan niet iedereen zich erin vinden. Yoga is niet prestatiegericht en gaat vooral om de beleving en het plezier.

Kinderyoga is voor jongens en meisjes uit groep 1 tot en met groep 8. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per leeftijdscategorie zullen groepen gemaakt worden door de docent. De lestijd kan mogelijk aangepast worden ten behoeve van de groepsindeling.

Kinderyogalessen in Oegstgeest.

Kinderyoga wordt gegeven als cursusblok van negen lessen. Instromen is mogelijk zolang er plaats is bij een lopende cursus.


Hoe ziet een kinderyogales eruit?
Iedere yogales heeft een afwisselend thema waarin yogahoudingen, ademspelletjes, meditaties, massages, en visualisaties zijn afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Daarnaast doen de kinderen soms een houding in tweetallen of als groep, soms vormt een creatieve opdracht onderdeel van de les. Een les kent een vaste opbouw en wordt altijd afgesloten met een eindontspanning. De volgende onderdelen komen regelmatig terug in de les:

● Warming-up met losmaakoefeningen
● Stiltemoment met zintuigspelletjes of meditatie
● Yogahoudingen en series waaronder de zonnegroet en maangroet
● Massage en andere samenwerkingsoefeningen
● Ontspanningsoefening met visualisatie
● Tekenen, knutselen of vertellen

Thema's zijn bijvoorbeeld de seizoenen, een avontuur in de ruimte, de zee, de dierentuin. In een les kan ook een deugd centraal staan; zo zijn bv. zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking en respect belangrijke deugden op scholen. Door de combinatie van een thema en de terugkerende opbouw van de les, komen bij de jongste kinderen alle onderdelen van yoga langs in de vorm van (fantasie)spel. Bij de oudere kinderen wordt er steeds meer stilgestaan bij de inhoudelijke kant en hun eigen beleving.

Waarom is yoga goed voor mijn kind?
Yoga staat voor verbinden, verbinding maken tussen lichaam en geest om zo in verbinding te zijn met jezelf en alles wat er om je heen is. Een belangrijk uitgangspunt bij yoga is dat je kind zijn/haar eigen mogelijkheden verkent, en grenzen van zichzelf - en van anderen- respecteert. Het regelmatig beoefenen van yoga bevordert de emotionele, geestelijke en spirituele ontwikkeling van je kind.

Door het doen van yoga worden kinderen zich bewust van hun lichaam, hun houding en ademhaling. Via yogahoudingen, ademspelletjes, meditaties, massages, en visualisaties ontwikkelt je kind o.a. de motoriek, concentratie, zelfvertrouwen en samenwerking om een paar voorbeelden te geven. Zo ontdekt jouw kind spelenderwijs hoe het zijn/haar lichaam gezond en sterk kan houden, hoe ze in balans komen en blijven. Je kind wordt fysiek en mentaal sterker. Hiermee geef je jouw kind een basis mee waar hij/zij de rest van haar leven plezier van heeft!
Met plezier bewegen en ontspannen staat voorop bij kinderyoga!


De kinderyogalessen worden gegeven door een gecertificeerde docent kinderyoga (Jip & Jan academie, 2015).

Praktische informatie kinderyoga:
Kinderyoga wordt gegeven als cursusblok van 9 lessen.
Lesblok 1:
nader te bepalen.
Lesblok 2:
nader te bepalen.
Lesblok 3:
nader te bepalen.
Lestijd: dinsdagmiddag tussen 15:30 en 17:30 uur.
Inschrijving:
Kosten: betaling per lesblok van 9 lessen.

© 2017 | E-mail | Voorwaarden | Privacy