Mind-Walk®Wil je vaker buiten zijn, wandelen en bewegen in de natuur samen ervaren? Wil je je fitter voelen, en kun je wel wat ontspanning gebruiken? Met Mind-Walk® kun je jouw batterij weer opladen met outdoor trainingen.

Wat is Mind-Walk?

Mind-Walk combineert de kracht van de natuur met verschillende stromingen waarvan van de gezondheidseffecten steeds meer met onderzoek onderbouwd worden. Een Mind-Walk wandeling bestaat uit een combinatie van wandelen, oefeningen en invloeden uit yoga, mindfulness, bosbaden, ontspannings- en ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren, zowel geschikt voor beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditie niveaus.

Mind-Walk®: mindful wandelen, met invloeden uit yoga en meditatie, een heerlijke combinatie

Bij Mind-Walk wordt gebruik gemaakt van zes pijlers die in iedere wandeling terugkomen. Dit zijn natuur(verbinding), wandelmeditatie, beweegseries, relax, mind en presents-in-the-present.

Zit je vaak binnen op kantoor? Ervaar je dat je hoofd vaak te vol is? Neem jij de tijd om je te ontspannen? Of weet je niet hoe je effectief kunt ontspannen? Hou je van wandelen in de buitenlucht? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Mind-Walk® voor fysieke inspanning, mentale ontspanning en persoonlijke groei

De basiscursus bestaat uit tien outdoor trainingen en starten op verschillende punten in Oegstgeest, Leiden en omstreken o.a. bij de Leidse Hout en kasteel Poelgeest. We gaan met een groep van maximaal 10 personen op pad onder begeleiding van een
Mind-Walk® coach. In een wandeling van drie tot ongeveer vijf km per keer doen we verschillende houdingen, meditatieve wandeltechnieken, ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Hier zijn we ruim een uur mee bezig, misschien een keer wat langer en een andere keer iets korter. Mind-Walk is ontmoeten en ont-moeten.

Voor de start van een nieuwe cursus wordt op speciale dagen een wandeling ter kennismaking met het Mind-Walkconcept georganiseerd. Je kunt dan ervaren wat het mindwalken in de natuur voor jou kan doen.

Mind-Walk®, een nieuwe manier om uit te waaien!

Wandel je mee met Mind-Walk?
9
SEP
2024

Wil je meer buiten zijn en hou je van wandelen en bewegen?

Kijk dan naar mijn video, en wandel een stukje met me mee, dan leg ik je uit wat Mind-Walk precies inhoudt.

Zin gekregen in meer? Binnenkort gaat weer een nieuwe outdoor cursus van start.

Op
maandag 9 september van 13:30 - 15:00 uur starten we ergens in Oegstgeest.

De
complete cursus bestaande uit 10 wandelingen en starten we op diverse locaties. Kijk hier voor alle informatie.

Meld je aan en wandel jezelf naar balans!


Ervaringen van deelnemers
Wat anderen over de cursus zeggen:

Ik schreef mij in voor de cursus Mind-Walk , omdat de lessen buiten zijn in de natuur. Elke keer een andere route in Oegstgeest. Jeannette weet veel over de omgeving. Elke les heeft een ander thema. Mandala maken in de natuur, of een elfje maken over de wandeling. Maandagmiddag hou ik graag vrij, om mee te doen met de wandeling en de oefeningen. We zijn nu met een leuk groepje en ik kan je zeker aanraden om je aan te melden."
Rieke

"Ik ga graag naar buiten, en schreef mij in voor de Mind-Walk cursus van Jeannette om meer rust te ervaren. Mijn belangrijkste inzicht is geweest dat dit heel goed lukt door bewust in de natuur te lopen en echt te kijken. Dat leert Jeannette je in deze leuke cursus! Zij is enthousiast en legt de oefeningen die je onderweg doet op een fijne manier uit. Leuk ook om dit met een groepje te doen, van harte aanbevolen!"
LouiseMind-Walk Zomer special
19
JUNI
2024

Wat betekent de zomer voor jou?

Hou jij van het warme zachte zand onder je voeten voelen, de zon, het zachte ruisen van de golven, het gespetter van het water wanneer je door de branding loopt en het schreeuwen van de meeuwen?

Meld je dan aan voor deze zomerse wandeling waarin je met gerichte oefeningen de zomer, zon en zee beleeft.

Op woensdag 19 juni 2023 om 13:30 uur starten we ergens in Noordwijkerhout en wandelen door de duinen naar de zee. Rond 15:30 uur zijn we weer terug bij het startpunt.

Zomer, zon, zee en strand, dat zijn de ingrediënten voor de Mind-Walk Zomer Special.

Jouw bijdrage voor deze speciale Mind-Walk is €20.


Meld je aan en wandel mee met deze zomer special!

Je ontvangt een mail waarin jouw deelname wordt bevestigd.

GEEN BEVESTIGINGSMAIL ONTVANGEN? CHECK JE SPAMBOX!

TIP: Reserveer alvast de data in je agenda voor de andere Mind-Walk specials:

Mind-Walk Herfst-special: zaterdag 21 september 2024 van 9:30 - 11:00 uur
Mind-Walk Stilte-Special: zondag 27 oktober 2024 van 9:30 -11:00 uur
Mind-Walk Winter-special: zaterdag 21 december 2024 van 9:30 - 11:00 uurLijkt het je wat om:

lekker te wandelen?
je fitter en energieker te voelen?
heerlijk te ontspannen en genieten van de natuur?
je hoofd leeg te lopen (minder stress te ervaren) waardoor je stemming verbetert en je een goed gevoel krijgt?
te ontmoeten en ont-moeten?


Gun jezelf met Mind-Walk wekelijks een moment voor jezelf in de buitenlucht. Meld je aan voor de cursus en wandel jezelf naar balans.Ervaringen van deelnemers
Wat anderen over Mind-Walk zeggen:

Bedankt voor de inspirerende Mind-Walk Nieuwjaar Special. Zoveel om over na te denken. Intussen heb ik antwoorden op 3 van de 4 vragen. En bedankt voor de deugdenkaart. Ze helpt bij de dingen waar ik tegenop zie. En bedankt voor de heerlijke thee met koekje erbij en dat je alles altijd zo pefect voorbereidt. En bedankt voor het boekje, wat lief van je.

Katrin

Het was een hele fijne wandeling Jeannette. Echt een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar rust in hun hoofd en tijd voor zichzelf in de prachtige natuur rondom Oegstgeest. En wat leuk dat ik je geïnspireerd heb om een heerlijk kopje bijvoet thee te drinken!
Ivonne

Ik schreef mij in voor de cursus Mind-Walk , omdat de lessen buiten zijn in de natuur. Elke keer een andere route in Oegstgeest. Jeannette weet veel over de omgeving. Elke les heeft een ander thema. Mandala maken in de natuur, of een elfje maken over de wandeling. Maandagmiddag hou ik graag vrij ,om mee te doen met de wandeling en de oefeningen. We zijn nu met een leuk groepje en ik kan je zeker aanraden om je aan te melden."
Rieke

"Ik ga graag naar buiten, en schreef mij in voor de Mind-Walk cursus van Jeannette om meer rust te ervaren. Mijn belangrijkste inzicht is geweest dat dit heel goed lukt door bewust in de natuur te lopen en echt te kijken. Dat leert Jeannette je in deze leuke cursus! Zij is enthousiast en legt de oefeningen die je onderweg doet op een fijne manier uit. Leuk ook om dit met een groepje te doen, van harte aanbevolen!"
Louise

Gun jezelf met Mind-Walk wekelijks een moment voor jezelf in de buitenlucht. Meld je aan voor de cursus en wandel jezelf naar balans.Praktische informatie:
De basiscursus wordt twee keer per jaar gegeven: in het voorjaar en in het najaar. De basiscursus bestaat uit 10 wandelingen van 75 minuten. Voor de start van een nieuwe cursus wordt op speciale dagen een wandeling ter kennismaking met het Mind-Walkconcept georganiseerd. Je kunt dan ervaren wat het mindwalken in de natuur voor jou kan doen.

Wandelen in alle seizoenen

We lopen buiten en ervaren de natuur in al zijn facetten en je ontdekt de natuur in alle seizoenen. Het verfrissende van de regen en wind, de warmte van de eerste zonnestralen op je huid. Ken je de uitdrukking:
"slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel"? Kortom, kleed je op het verwachte weer met laagjes, een water- en winddichte jas en waterdichte schoenen, neem eventueel een goede paraplu mee, en bescherm je zelf bij zonnig weer met een petje of hoed en insmeren. De wandelingen en specials worden geannuleerd bij code oranje of rood in het wandelgebied. Dus bij onweer, stormachtig weer, sneeuw, ijzel of gladheid. Deelnemers ontvangen in dat geval tijdig bericht per whatsapp.

Praktische informatie over introductiewandeling:
Voor de start van een nieuwe cursus wordt op speciale dagen een wandeling ter kennismaking met het Mind-Walkconcept georganiseerd. Je kunt dan ervaren wat het mindwalken in de natuur voor jou kan doen.
Data:
introductiewandeling voorjaar: 11 maart 2024 van 13:30 - 14:45 uur
introductiewandeling najaar: 2 september 2024 van 13:30 - 14:45 uur
Na aanmelding ontvangen de deelnemers vooraf bericht over de exacte startlocatie.
Kosten: €10. Wanneer je start met de cursus ontvang je € 10 korting!

Praktische informatie over Mind-Walk Specials: Een Mind-Walk Special is een Mind-Walk die los gevolgd kan worden, met diverse thema's die door het jaar heen worden georganiseerd. Deze vinden plaats in Oegstgeest of de nabije omgeving.
Data:
Mind-Walk Nieuwjaar-Special: maandag 15 januari 2024 van 13:30 - 15:30 uur
Mind-Walk Lente Special: woensdag 20 maart 2024 van 13:30 - 15:30 uur
Mind-Walk Bollen Special: zaterdag 6 april 2024 van 9:30 - 11:30 uur
Mind-Walk Zomer-special: woensdag 19 juni 2024 van 13:30 - 15:30 uur
Mind-Walk Herfst-special: zaterdag 21 september 2024 van 9:30 - 11:30 uur
Mind-Walk Stilte-Special: zondag 27 oktober 2024 van 9:30 -11:30 uur
Mind-Walk Winter-special: zaterdag 21 december 2024 van 9:30 - 11:30 uur
Na aanmelding ontvangen de deelnemers vooraf bericht over de exacte startlocatie.
Kosten: €20 per wandeling.


Praktische informatie over eerstvolgende trainingen:
De basiscursus bestaat uit 10 wandelingen van 75 minuten. Een cursus gaat door bij minimaal vier aanmeldingen. Na aanmelding ontvangen de deelnemers vooraf bericht over de exacte startlocatie.
Lestijden: maandagmiddag 13:30 – 14:45 uur: Mind-Walk cursus
Cursus data
voorjaar: 18, 25 maart, 8, 15, 22 april, 13 en 27 mei, 3, 10 en 17 juni 2024 (24 juni reservedag).
Cursus data
najaar: 9, 16, 23 en 30 september, 7, 14 en 21 oktober, 4, 11, 18 november (25 november reservedag).

Kosten: € 95,00

Gun jezelf met Mind-Walk wekelijks een moment voor jezelf in de buitenlucht. Meld je aan voor de cursus en wandel jezelf naar balans.

Meld je aan met het inschrijfformulier of stel© 2017 | E-mail | Voorwaarden | Privacy