Hatha Yoga (ook voor 50+)Heb je behoefte aan bewegen op een manier die bij jou past? Wil je soepel blijven bewegen, je fitter voelen, en kun je wel wat ontspanning gebruiken? Tijdens een yogales met Jeannette ontwikkel je soepelheid, balans en kracht en ervaar je rust en ontspanning in lichaam en geest.

HOE ZIET EEN HATHA YOGA LES ERUIT?

Een yogales bestaat uit yogahoudingen, ademoefeningen, concentratieoefeningen en korte meditaties en wordt altijd afgesloten met een algehele ontspanningsoefening. Bij yoga is een belangrijk uitgangspunt dat je jouw eigen mogelijkheden verkent en je grenzen respecteert.

In de lesopbouw wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden door alternatieven aan te bieden en het lestempo aan te passen aan de groep. In de lessen wordt gewerkt met thema's,
bijvoorbeeld de seizoenen, de yogasutra's, de chakra's, of staat een deugd centraal.

Door het werken met een lesthema krijgt de yogales een extra dimensie, en dit werkt door in de houdingen die we doen. Zo ontdek je ieder les iets nieuws bij jezelf.

De hatha yogales voor 50plussers mag een ontmoetingsplek zijn voor leeftijdsgenoten en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Deze yogalessen worden in Oegstgeest en Noordwijkerhout gegeven.

Ben je op zoek naar rustige yoga voor ouderen?
Ben jij op zoek naar een rustige yogales voor ouderen in een kleine groep die bij je past?

Wil je soepel bewegen, rekken, strekken, krachtig worden, je balans versterken, én kun je wel wat ontspanning gebruiken?

In deze video laat ik je zien wat daar zoal bij komt kijken en ik laat één van de plekken zien waar je deze les kan volgen bij mij. Scroll voor een overzicht van alle lessen naar beneden.

Direct aanmelden voor een proefles?Ervaringen van deelnemers:

Ben je benieuwd hoe anderen de yogalessen ervaren? Lees hier een aantal reacties.

“Ik vind je lessen echt heel prettig en vind ook je thema’s als achtergrond erg mooi. Het brengt me ineens verdieping na jarenlange yogalessen.”
Tinie

"Ik ervaar de wekelijkse lessen als waardevol en nodig; zonder de lessen houd ik last van verschillende pijntjes (rug, heup, benen en armen). De zaal is heerlijk en de manier van lesgeven super! Heel rustig en aandacht voor de kleine onderdelen van een oefening en voor persoonlijk kunnen. Het meest heb ik toch aan de zeer gevarieerde oefeningen, zodat ik het gevoel heb dat alle onderdelen van mijn lichaam aan bod komen. Ik doe al jaren aan yoga, maar er zijn mij nimmer zo veel invalshoeken met daarbij behorende oefeningen (deugden, lichaamsdelen, e.d.) geboden als in deze lessen."
Willy

"Ik ervaar je lessen als prettig, ik merk dat het me helpt me goed te voelen na de les. Ik merk dat na een jaar yoga zelfs met een keer per week de spieren in mijn armen en benen en buikspieren steviger geworden zijn. Het doet je soepeler bewegen en ik word me meer bewust van mijn houding. het maakt ook niet uit of je wel of niet lenig bent.
Als yogadocente geef je goed en duidelijk les, je bent rustig, hebt gevoel voor humor en elke les is weer anders. Als een bepaalde oefening moeilijk voor mij is om uit te voeren, bied jij een alternatief aan. Het zijn afwisselende lessen met verschillende thema’s, chakra’s, deugden, bevorderend voor het immuunsysteem en je legt uit wat de oefeningen en houdingen doen met je lijf. Maandagochtend is een goede start van de week en we krijgen een lekker kopje thee na afloop. De ruimte in SUNTERRA is licht , ruim, schoon en heeft een goede ventilatie."

Henriette

“..en compliment voor jou omdat je op alle mogelijke manieren probeert om onze yoga lessen door te laten gaan!
Ik ga vrolijk verder met het volgen van de zoomlessen op maandag en de buitenyoga op donderdag”

Ietje

“Dank je voor je lessen en wijze woorden in het afgelopen jaar. En je niet aflatende zorg om de les op de een of andere manier door te laten gaan. Jij bent voor mij een van de lichtpuntjes in de week.”
Wim

"
Fijne yogalessen gegeven door een betrokken docent met een prettige stem.
Gonneke

PRAKTISCHE INFORMATIE

Oegstgeest
In Oegstgeest vinden de lessen plaats op twee locaties: Sunterra in de wijk Poelgeest en het Dorpscentrum Oegstgeest.
De lessen van 75 minuten, waarin ruim tijd is voor de eindontspanning, zijn op basis van een abonnement of persoonsgebonden leskaart naar keuze. Kijk voor details bij de tarieven.

In de schoolvakanties zijn er geen lessen. Schoolvakanties staan vermeld onderaan bij het lesrooster.

Sunterra
De lessen in Sunterra vinden plaats op maandagochtend in Sunterra, het centrum voor inspiratie en ontwikkeling in Poelgeest.

Er wordt een lichte, comfortabele en duurzaam ingerichte zaal gebruikt waar tevens een kleedkamer beschikbaar is.

Bij het gebouw is tevens gratis parkeermogelijkheid.
Dorpscentrum Oegstgeest

De lessen in het Dorpscentrum Oegstgeest vinden plaats op dinsdagavond, woensdag- en vrijdagochtend in de Nieuw Rhijngeestzaal.


Bij het gebouw is tevens gratis parkeermogelijkheid.Noordwijkerhout

De hatha yoga lessen voor 50+ in Noordwijkerhout duren 60 minuten en zijn op basis van een abonnement met betaaltermijnen van 10 lessen. Kijk voor details bij de tarieven.

Lestijden:
donderdag 09.45 - 10.45 uur: Hatha Yoga 50+
donderdag 11.00 - 12.00 uur:
Hatha Yoga 50+


De lessen vinden plaats op donderdagochtend in het Puyckendam, ontmoetingscentrum voor oud en jong.

Hier maken we gebruik van een lichte, ruime en comfortabele zaal met vloerverwarming.


Bij het gebouw is tevens gratis parkeermogelijkheid.Kom eens langs voor een proefles en gun jezelf wekelijks een moment voor jezelf waarin je jouw kracht en flexibiliteit vergroot, ontspanning en verbinding mag ervaren in jouw lichaam en geest.


Meld je aan via
het inschrijfformulier of stel je vraag via info@yogametjeannette.nl

© 2017 | E-mail | Voorwaarden | Privacy