Yin YogaHeb je behoefte aan bewegen op een manier die bij jou past? Wil je soepel blijven bewegen, je fitter voelen, en kun je wel wat ontspanning gebruiken? Tijdens een yogales met Jeannette ontwikkel je soepelheid, balans en kracht en ervaar je rust en ontspanning in lichaam en geest.

Yin yoga wordt ook wel de yoga van de stilte genoemd. Het is de tegenhanger van de dynamische vormen van yoga. De meestal zittende en liggende houdingen worden rustig uitgevoerd en langer aan gehouden (1 tot 5 minuten). Hierdoor keer je dieper naar binnen waardoor het een meditatief en verstillend effect kan hebben.

Bij Yin yoga ligt de focus op het mobieler maken van de gewrichten. Het bindweefsel wordt gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Met name het gebied rond de heupen, heiligbeen en rug wordt geopend.

Een yogales bestaat uit yogahoudingen, ademoefeningen, concentratieoefeningen en korte meditaties en wordt altijd afgesloten met een algehele ontspanningsoefening. In de lesopbouw wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden door alternatieven aan te bieden. Bij yoga is een belangrijk uitgangspunt dat je jouw eigen mogelijkheden verkent en je grenzen respecteert.

In de lessen wordt gewerkt met thema's,
bijvoorbeeld de seizoenen, de yogasutra's, de chakra's, of staat een deugd centraal. Door het werken met een lesthema krijgt de yogales een extra dimensie, en dit werkt door in de houdingen die we doen. Zo ontdek je ieder les iets nieuws bij jezelf.

Deze yin yogalessen worden alleen in Sassenheim gegeven op dinsdagavond op de zolder van de bijgebouwen van de Julianakerk.

De lessen van 75 minuten waarin ruim tijd is voor de eindontspanning, zijn op basis van een persoonsgebonden leskaart naar keuze.
Kijk voor details bij de tarieven.

Bij het gebouw is tevens gratis parkeermogelijkheid.

Kom eens langs voor een proefles en gun jezelf wekelijks een moment voor jezelf waarin je jouw kracht en flexibiliteit vergroot, ontspanning en verbinding mag ervaren in jouw lichaam en geest.

Praktische informatie Sassenheim:
Wekelijkse lessen van 75 minuten met uitzondering van de schoolvakanties.
Lestijden: in Julianakerk, Sassenheim
dinsdagavond 20:45 - 22:00 uur: Yin yoga
Kosten: Persoonsgebonden leskaart naar keuze.

Meld je aan via het inschrijfformulier of stel je vraag via info@yogametjeannette.nl© 2017 | E-mail | Voorwaarden | Privacy